Blogs

Nidos staat voor betrokkenheid, respect en specifieke deskundigheid in het begeleiden en beschermen van alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Wij investeren vanuit het positieve, om hun veerkracht en zelfredzaamheid te bevorderen.

Bekijk vacatures

“Een goed hoofd en een goed hart: als je als jeugdbeschermer over die twee beschikt, ga je het ver brengen”

Talin Balian werkt al negen jaar als jeugdbeschermer bij Nidos. Hier begeleidt ze haar eigen caseload aan alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s). Daarnaast houdt ze zich bezig met het werven van nieuwe collega’s en begeleidt ze een kleinschalige woongroep van amv’s. Waarom koos ze voor dit werk, en hoe ervaart ze haar baan als jeugdbeschermer bij Nidos? Daarover vertelt Talin graag. “Ik zoek altijd naar de veerkracht van de jongere. Het doel? Ervoor zorgen dat die veerkracht tot uiting kan komen en kan bloeien, terwijl ik naast hem sta.”

Lees meer

“Met jongeren en gezinnen samenwerken kan alleen vanuit je hart”

Meta Kuipers is gz-pscyholoog en orthopedagoog en werkt sinds 4,5 jaar als gedragswetenschapper bij Nidos. Ze werkt nauw samen met jeugdbeschermers om hen te adviseren in hun werk met alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Daarnaast houdt ze zich bezig met diagnostiek en methodiekontwikkeling en geeft ze trainingen. “Het is dynamisch, er is reuring, never a dull moment. Je staat midden in de wereld, in alle opzichten—dat is enorm verrijkend.”

Lees meer